Quan parlem d’Android Studio, ens referim a un entorn de desenvolupament especialitzat. Evidentment, parlem de tot el que tingui a veure amb el desenvolupament d’eines i apps per a sistemes operatius Android.

Per a conèixer exactament què és Android Studio, et portem el següent article, en el qual recaptem per a tu tota la informació respecte a aquest entorn de desenvolupament: des de les seves funcions, característiques, quines tan bo o potent pot arribar a ser i altres dades d’interès.

Què és i per a què serveix Android Studio?

Normalment, tota aplicació, eina, pàgina, o servidor digital que ofereix algun tipus de tasca en internet, posseeix llenguatges de programació o entorns de treball especialitzats. Per exemple, Python, que és un llenguatge molt utilitzat en el desenvolupament d’Intel·ligència Artificial.

Així, tal qual, passa amb el sistema operatiu Android. Totes les aplicacions i eines que es desenvolupen per a aquest SOTA en concret, posseeixen la seva pròpia àrea o entorn de treball. Aquest entorn és Android Studio, que permet una flexibilitat quant al desenvolupament de característiques i funcions que pot tenir una eina o app d’aquest sistema.

Aquest entorn serveix perquè les aplicacions que s’estiguin desenvolupant siguin molt més eficient i autosuficients. Això permet, fins i tot, tenir compatibilitats amb altres sistemes o plataformes.

Quines característiques té Android Studio?

Android Studio permet la integració de característiques i funcions bastant positives per a les aplicacions que, amb el temps, es perfeccionen. D’aquesta manera, tenim el següent:

  • El sistema de compilació és flexible, a més de ser compatible amb Gradle, la qual permet l’automatització de compilacions de manera flexible i amb gran rendiment. Groovy i Kotlin DSL són els llenguatges utilitzats per als scripts de compilació.
  • La intenció d’aquest entorn és la de permetre a l’usuari treballar de manera fluida i amb una gran quantitat de funcions pràctiques i útils.
  • Aquesta plataforma et permet desenvolupar aplicacions per a qualsevol dispositiu Android.
  • Conté plantilles de compilació que t’ajuden a atorgar funcions comunes d’altres apps de forma molt més ràpida, a més d’importar codis de mostra.
  • Major quantitat d’eines de prova amb marcs de treball.
  • Modificar fragments de codi i recursos d’una app sense necessitat que aquesta es reiniciï.
  • Proporciona compatibilitat amb serveis en el núvol tal com Google Cloud Platform.
  • Compatibilitat amb llenguatges com NDK i C++.

Quin llenguatge s’utilitza per a programar en Android Studio?

Des de sempre, el sistema operatiu d’Android s’ha desenvolupat a través del llenguatge de programació Java. Cal no confondre pròpiament Android Studio amb un llenguatge, ja que això és només l’entorn per a desenvolupar el codi Java, perquè es puguin crear les aplicacions pròpiament dites.

No obstant això, com es va poder observar en el punt anterior de les característiques, aquesta plataforma de treball també pot arribar a ser compatible amb llenguatges com Kotlin (un dels principals), NDK i C++.

En qüestió de compilació de codi s’utilitza Gradle, que està especialitzat per a funcionalitats Android.

Què es necessita per a usar Android Studio?

Primer que res, el fonamental per a poder treballar en Android Studio de manera intuïtiva, és conèixer llenguatges de programació com Java o Kotlin. Com vam dir, aquests llenguatges estan íntimament lligats al desenvolupament d’aplicacions i eines per a Android.

Això permetrà que puguis fer ús de totes les funcionalitats que Android Studio té per a tu, de manera intuïtiva. Podent, llavors, concretar projectes en menor temps i amb major eficàcia i estabilitat.

Al seu torn, quant a les especificacions necessàries en PC, hauràs de tenir en compte els següents requeriments:

  • Windows 10, 8, o 7 de 32/64 bits – MacOS X 10.10 fins a 10.13 – GNOME o KDE Linux.
  • 4 GB de RAM com a mínim, encara que el recomanat és de 8 GB. (Si utilitzes l’emulador Android, requeriràs d’1 GB extra)
  • 2 GB d’emmagatzematge mínim, encara que es recomana més de 4 d’ara endavant.
  • Java Development Kit (JDK) 8.
  • Una resolució mínima de 1280 x 800, però es recomana de 1440 x 900 d’ara endavant.

Deja una respuesta

Follow by Email