blank

PHP és l’acrònim recursivo de Hypertext Preprocessor, un llenguatge de programació de codi obert molt utilitzat especialment en el desenvolupament d’aplicacions i web, aquest llenguatge de codi pot ser incrustat en HTML5 ja que és un codi molt variable afavoreix l’enllaç entre la interfície d’usuari i els servidors.

Diferenciar el llenguatge de programació PHP amb els típics com poden ser HTML, CSS o JavaScript és senzill, aquests últim són llegits primer pel navegador al moment d’accedir a una web, mentre que PHP s’executa directament en el servidor de la pàgina.

blank

Perquè serveix el PHP

La principal funció de PHP, però no l’única, és l’agilitat i velocitat amb la qual connecta als usuaris amb els servidors gràcies a que aquesta s’executa en les bases de dades dels servidors com ja hem comentat.

Podem trobar PHP en tots els plugins i plantilles de WordPress, és un dels usos més estesos d’aquest llenguatge. A l’ésser un codi obert i simple és molt senzill gestionar totes l’extensions que serveixen per a conservar tots els llocs web de la plataforma actualitzats, segons es vagi creant diferents funcions.

image

MySQL

Vols saber Sobre MYSQL

Característiques i particularitats del PHP

PHP té una característica que ho diferencia dels altres llenguatges, i és que està dissenyat per a incrustar-se en HTML. Això significa que un document HTML pot contenir elements de PHP integrats, sempre que se segueixin unes normes determinades.

Una de les particularitats de PHP és que el codi on s’integri s’executarà en el costat del servidor i només després s’enviarà al client. En conseqüència, el client únicament rebrà el resultat del script, no el codi que el conforma. Això significa que, en executar un arxiu PHP, aquest arriba al navegador en forma d’HTML. A causa d’això, el codi incrustat serà invisible per als usuaris.

Amb això hauries de fer-te una idea de què és el que diferencia PHP dels altres llenguatges, fins i tot d’aquells utilitzats en desenvolupament web.

blank

Principals avantatges del PHP

  • Llenguatge de codi obert i amb una extensa comunitat darrere.
  • Fàcil integració en les bases de dades. A més, pot ser usat en la gran majoria.
  • Ofereix seguretat. És molt útil per a evitar atacs informàtics.
  • Llenguatge multiplataforma i acceptat pels navegadors més populars (els mateixos que accepten HTML).
  • Relativament fàcil d’aprendre. Compta amb una sintaxi molt clara i pot usar-se en projectes simples. Al mateix temps, també és ideal per a projectes d’alta complexitat.
  • Permet treballar amb una gran quantitat de dades, per la qual cosa és ideal fins i tot per a les webs més populars.

Algunes desavantatges del PHP

  • No pot ocultar-se el codi font de les pàgines que es desenvolupen. Així i tot, aquest fet és indiferent en moltes ocasions.
  • Els scripts en PHP poden tenir un funcionament relativament lent, la qual cosa pot perjudicar l’experiència de l’usuari. Tanmateix, això pot solucionar-se mitjançant determinades estratègies de caixet.
  • Encara que permet una gran seguretat informàtica, la seva configuració és extremadament complexa.
image

pl/sql

Vols saber sobre el pl/sql

Beneficis d’usar PHP

És fonamental per a l’experiència dels usuaris la rapidesa en la navegació, ho volem tot immediat, ha això li donen un gran pes els cercadors i per això és important una ràpida càrrega que no dona PHP, però no sols té aquest benefici:

  • Té una comunitat molt gran de desenvolupadors que estan constantment actualitzant i millorant el llenguatge.
  • És un dels llenguatges mes senzills que puguin trobar en el món de la programació.
  • Pots usar-ho en qualsevol tipus de servidor i diferents sistemes operatius virtuals.
  • PHP pot combinar-se altres llenguatges de programació com a HTML, CSS o Java.
  • Suporta gran quantitat de bases de dades diferents, per aquesta raó és ideal per a la creació de web i aplicacions basades en bases de dades.
image

XAMPP

Vols saber sobre el xampp

Exemple PHP bàsic

Una vegada hagis configurat el teu servidor web local (per exemple, amb ajuda de XAMPP), has de comprovar que PHP estigui instal·lat correctamentey pugui executar scripts.

Obre el teu editor de textos preferit i introdueix el següent script de PHP:

<?php
phpinfo();
?>

Desa l’arxiu de text amb el nom test en format .php (script PHP) i obre el servidor web. Sempre que utilitzis l’entorn de prova de XAMPP, col·loca test.php en el directori de XAMPP en htdocs(C:\xampp\*htdocs).

Es pot accedir a l’arxiu de l’exemple introduint el següent URL en el navegador web: http://localhost/test.php. En cas d’utilitzar un altre servidor web o la configuració personalitzada del programari de XAMPP, selecciona l’URL de la ruta de l’arxiu corresponent.

Si PHP s’ha instal·lat correctament, apareixerà la pàgina web següent com a resultat de l’execució del script:

blank

Crear Pàgina Hello World PHP

Si la instal·lació de PHP es duu a terme sense cap mena d’errors, ja es poden escriure els primers scripts propis. Per a això és apropiada la instrucció PHP tiro . A diferència de phpinfo(), tiro no representa una funció, sinó que es tracta, més aviat, d’una construcció del llenguatge que permet distribuir el següent string com a text.

Crea un nou arxiu PHP per al teu primer script propi i escriu el següent codi:

<?php
echo '<h1>Hello World!</h1>
<p>This is my first PHP page.</p>';
?>

Guarda el script amb el nom de hello.php en la carpeta htdocs del teu servidor web i accedeix a l’arxiu a través de l’URL http://localhost/hello.php en el navegador. Si el codi s’ha transmès correctament, ara hauria de mostrar-se en la finestra del navegador la seqüència de caràcters que has usat:

En fer la sol·licitud al navegador web, es pot veure el resultat de l’execució del script de la manera següent:

blank

Conclusió

PHP és un llenguatge de scripting del costat del servidor, molt popular en desenvolupament web. PHP s’executa en el servidor, que després es tradueix en el costat del client utilitzant codi HTML. Així, el teu navegador web crearà un resultat.

PHP és especialment útil per als usuaris de WordPress, ja que pot utilitzar-se per a personalitzar i desenvolupar temes i plugins. Encara que aprendre desenvolupament web en PHP serà un gran afegit a les teves habilitats com webmaster de WordPress, no és una obligació.

blank
4 comentarios en «Què és el PHP?»

Deja una respuesta

Nova Pàgina Disponible

Video de Halloween de TECNOFGB

⚠️Ultim Contingut de TECNOFGB⚠️

⚠️Proxima Publicació de Nou Contingut⚠️

0
Día
0
Hour
0
Minute
0
Second

Comparteix la pàgina web

Follow by Email
blank
blank
blank

¡Disfruta la música de Halloween!